7 konsumenttrender marknadsförare glömmer

Vi minns alla 2008 och den finansiella nedfallet som följde. Det intressanta är att tekniskt ekonomin var en full-on tjur marknaden kommer i mitten av 2009, trots att företag agerar som om det var fortfarande en recession under de närmaste åren. Även när marknaden hade återhämtat sig helt, baksmälla från denna händelse varade mycket längre. Ju djupare känslomässiga effekten av en händelse, ju längre vi står för det i vår nuvarande verklighet. Marknadsförare är inte annorlunda. Idag finns ett antal trender som konsumenterna visar att marknadsförare ignorerar på egen låg ROI fara.

7 konsumenttrender marknadsförare glömmer

Vi blir mobila konsumenter snabbare än marknadsförare anpassar

Vare sig du tittar på Mary Meeker s årliga internettrender rapport eller det faktum att 86 procent av mobila tid skärmen spenderas i-app, är vi inte blir mobila konsumenter - vi redan är mobila konsumenter. Mobilsökning har gått skrivbordssökning i volym. Men hur många marknadsförare har skiftat budgetar och deras fokus så att det är åtminstone en möjlighet att mobil förbrukar mer budget än skrivbordet?

eMarketer nyligen påpekade att marknadsförare är fel att hålla hängas upp på mobila mätning. Bara för att det är inte är helt mätbart betyder inte att det inte är rätt kanal för marknadsföring. Hur mäter din utomhusreklam effektivitet? Vad sägs om TV? De flesta större annonsörer har gjort tillräckligt forskning för att veta att när de kör TV, de ser en hiss i försäljningen. Men har ni identifierat hur varje enskilt program och plats du köper utför? Jag skulle satsa inte. Jag berättade CMO är alltid på heta stolen och måste mäta allt. Men i stället, du är en gemensam organisation av marknaden spendera pengar på fel kanaler bara för att bättre kunna mäta resultaten av ett felaktigt beslut?

Inkommande kundservice har fastnat i 1995

Hur många av er är lättad över att hitta en online chatt alternativ så att du inte behöver faktiskt plocka upp telefonen och ringa kundtjänst? Men du och jag är annorlunda. Vi är på våra datorer en hel del. Gå sitta i en Chipotle under lunch och titta på folk som kommer in. Hur många ser ut som om de är i framför en stationär hela dagen? För många är deras telefon sin dator. Någonsin försökt att chatta med kundtjänst via en mobil webbläsare? Jag skulle inte ens försöka.

Ändå ser till de 10 globalt installerade appar och du ser varenda en är en social eller messaging app. Vi är inte bara mobila konsumenter för att konsumera information, Vi har helt förändrat hur vi kommunicerar med varandra för att centrera runt vår mobila liv. Skulle det inte vara mindre smärtsamma om du kunde kontakta kundtjänst via Kik, snapchat, WhatsApp, Instagram, Twitter eller någon annan större meddelande program av ditt val? (Det finns en affär här - glöm inte idén killen!) Till marknadsförare meddelandeutrymmet ser fragmenterad. Till konsumenter med sin messaging app val, det är mycket organiserade i den lilla programikon.

Tonåringar starta trender, men allmänt antagande är runt hörnet

Hur många gånger har vi hört att en trend är "bara för barn" eller "inte för den bredare befolkningen"? Sociala nätverk, videospel, även digitalt i allmänhet ansågs vara en ung människas medium som inte nådde andra demografi. Men varje gång vi säger detta, gör de andra demografi följa efter. Detta diagram är kanske det mest talande av alla som försöker kommunicera mediekonsumtion mönster skift vi är på väg att uppleva.

7 konsumenttrender marknadsförare glömmer

Medan de stora aktörerna i TV har varnat tecken på dessa ändringar finns överallt omkring oss och har funnits i flera år. Frågan är: Kommer vi att uppmärksamma eller fortsätta göra saker på samma sätt som vi alltid har?

Om hur vi har behandlat DVR penetration är tecken, vi är i trubbel. Jag arbetade i traditionella medier under ökningen av DVR. Och vad gjorde industrin göra? Vi introducerade Live + 3 och Live + 7 meter, vilket innebär att om en tittare såg DVR'd program inom tre eller sju dagar (beroende på annonsörens avtal med nätverket), full tittandet fortfarande räknas. Japp, även om annonsen var sannolikt hoppade via DVR, så länge som själva programmet sågs inom tre eller sju dagar, räknade den i sin helhet. Galen!

Utöver diagrammet ovan, är Netflix på mer än 36 procent av hushållen och är ad gratis. Amazon Prime är en avlägsen sekund och är ad gratis. Även Hulu, trots sin låga räckvidd, erbjuder nu ett reklamfritt alternativ. Marknadsförare helt enkelt måste byta video-köpbeteende eftersom medan det är 18 till 24 folkmassan för nu, de åldras och dessa mönster kommer helt klart att bli utbredd.

Nedgången på TV och ammunition

Denna trend är så viktigt och stort att det är egentligen mer än en trend på egen hand. Inget medium ladorna en större andel av utgifterna eller tryck uppmärksamhet än TV och, som en följd, är marknadsförare kämpar mäkta med hur man handskas med denna nya verklighet. När föräldrar har ett barn gå iväg till college för första gången, är det naturligt för dem att fortsätta beter sig som om barnet var fortfarande hemma, ringa deras namn för middag eller instinktivt under förutsättning att de kommer att spendera fredag ​​nätter övervakning utegångsförbud. Det tar ett tag att bryta denna vana, och marknadsförare relation med TV är inte annorlunda.

Som årliga planeringen dags omkring igen, kommer marknadsförare sätta en gigantisk summa pengar till ett medium vars publik är helt enkelt inte där längre - åtminstone inte till den nivå det finansieras. Så många marknadsförare titta på en medieflödesschema utan flygningar 150 TRP / vecka som ofullständig och otillfredsställande. Det är samma som undrar varför dörren inte öppnas vid 04:00 varje vardag som ditt barn, som nu på college bör gå genom dörren. Precis som föräldrar som behöver komma till rätta med det faktum att förhållandet och schema de hade med sina barn aldrig kommer att vara densamma, kommer TV aldrig vad det var - helt dominerande, måste-köpa-först, och Hjärtat i varje starka medieplan.

Traditionella medier: Vänster ut eller betala för att ingå i den "nya" nyheter

Ditt första intryck av Buzzfeed kan ha varit liknar mina. "Det är den plats som har frågesporter och listor som folk lägger ut på Facebook." Men Buzzfeed, Vox, och andra "nya" nyhetskanaler är seriösa företag. Så allvarligt att Comcast / NBC har investerat i både att se till att det har en andel i fastigheter där konsumenterna parkerar sina ögonglober. Men nyheterna världen är mycket större än Comcast / NBC och andra förlag och innehållsägare kommer att lämnas ute i kylan. Forbes, en flera decennier gammal varumärke, är nu bara något före nykomling Business Insider i den globala och amerikanska rang. Som en marknadsförare, är det viktigt att ofta återkomma vilka webbplatser som är de bästa ställena att nå din målgrupp, oavsett din uppfattning om dem från år sedan.

Kontanter är fortfarande inte spårbar

Med mobila plånböcker och betalningar får betydande nyheter uppmärksamhet under de senaste åren har marknadsförare snabbt hoppade med spänning på möjligheten att spåra ROI från annonsvisningen hela vägen fram till betalning. Visst är spännande, men det är en mycket partisk datamängd för nu, skev yngre och ännu inte allmänt antagits.

Medan marknadsförare verkar vara bakom på andra trender, de är ofta framåt - och alltför långt framåt - av trender som möjliggör mätning.

Föreställ gemensamma organisationen av marknaden vid en snabb service restaurangkedjan, närbutik kedja eller bensinstation. Mobila betalningar kommer så småningom att bli en stor sak för dig, men just nu så mycket affärer görs med kontanta transaktioner som det är viktigt att inte avvisa kontanta transaktioner och deras troliga länk till reklam i ett försök att göra din media 100 procent mätbara. Den fullständiga bilden kan modelleras ganska väl med tillräckligt med data, men se till att du gör modellering och inte bara förlita sig på de data som du har i hand!

Den delar ekonomi lika med modulära byrå?

Airbnb och Uber har väckt vad många kallar dela ekonomin, konceptet är att när en person kan ge upp en del av vad han / hon äger, eller använda den för att tillhandahålla en tjänst för andra, både nytta. Med $ 26000000000 i media upp för granskning under det gångna sommaren, verkar det marknadsförare miste om en viktig trend som borde ha format resultaten av dessa recensioner. (Observera att detta inte är en konsument trend, men det är en trend så viktiga och relevanta för övriga konsumenttrender som omfattas här att det bär inkludering.)

Även om var och en av dessa granskningar är ännu inte vunnit laga kraft, kan de flesta av oss förutse vad som kommer att hända ganska enkelt. Stora marknadsförare kommer att flytta sitt konto från ett stort holdingbolag till en annan med den nya lovande ökad öppenhet och bättre resultat. Men i slutändan, lite kommer har verkligen förändrats. Marknadsförare fortfarande använder pre-dela ekonomi modell för samarbete med reklambyråer. Marknadsförare kan ligga bakom i denna cykel, men de kommer inte att vara för evigt. Detta beror på att mindre och nimbler byråer inser det finns något att detta dela ekonomi sak, även om det är mer lämpligt kallas "modulära" för deras värld.

Låt oss glömma om att vara en fullservicebyrå för en stund och fokusera på att bara vara en fullservice digitala byrån. Detta innebär att föra kompetens inom betald, tjänade och ägs sociala, SEM (flerkanalig / plattform), webb dev, webbdesign, UI / UX, omvandlingsfrekvens optimering, site-side analytics, publicisten direkt betalda media, programmatiska medier, RTB , SEO, och en mängd andra som inte bara drabbade toppen av mitt huvud. Inte bara byrån måste vara expert på vart och ett av dessa områden, men det måste vara en expert på att samordna och föra dem alla tillsammans -. En separat och viktig kompetens inom sig Ad Age började utforska denna, men jag personligen ser det på marken. Det är verkligt. De smartaste byråer fokuserar på fyra saker just nu: 1) äger den övergripande strategin, 2) som äger kundrelationer, 3) hitta de allra bästa experterna i varje disciplin, och 4) är smidig att ligga steget före sina kunder. Denna trend kommer att förändra vår värld.

Att minska klyftan

Läs någon beteendeekonomi bok och du snabbt se hur hjärnan spelar trick på oss. Vår syn på världen är "rätt på punkt" oavsett hur långt före eller efter vi är. I stället för att lita tarmen, kontrollera ditt perspektiv mot data och de som regelbundet gör goda prognoser. Använd detta för att överbrygga klyftan mellan antagna verklighet och faktisk verklighet. Avkastningen på investeringen är beroende av det.

Tags: