Använd färgspraysystem för emulsionsfärg korrekt

Använd färgspraysystem för emulsionsfärg korrekt


Designa ditt rum väggar med symboler. © Ilse Mörk (ille) / Pixelio

Platser för lackering med emulsionsfärg

Om du använder latexfärg, vilket är något mer än vanliga tjock vägg färg. Hur använder du det ordentligt med färg på väggarna, en sprutmålningssystem, berättar den här guiden.

 • Uppkomsten av sprutsystem med spridnings färg faktiskt gör egentligen bara vettigt om du vill ge stora områden med färg. Det finns en mängd olika färgspraysystem, en målare behöver en riktigt bra enhet, där flera liter kan fyllas av emulsionsfärg. Om du vill använda dessa system används exempelvis för sprutning av muren färg i höghus.
 • Efter rummen var ordentligt förberedda, kan dras med mobila enheter från ett rum till ett annat och är försedd med spray måla väggarna med färg jämnt. När korrekt insättning av systemet färgen fördelas jämnt på rummets väggar.
 • Det är att uppmärksamma att spridningen färgen inte är för tunt. I många fall är färgen späds med vatten före användning något i de enskilda spraysystem, som är vettigt, så att färgen varar längre och kan tillämpas lättare.

Den korrekta insättningen av sprutpistolen

 • Om emulsionsfärg späddes, kan färgen inte lätt täppa och kan utstråla bättre munstycket. Men om du använder för mycket vatten, kan det hända att du kör emulsionen måla på väggen eller inte täcker ordentligt. Du bör förbereda under blandning alltid en gång lite färg och injicera ett prov med respektive Farbsprühsystemen.


 • 02:41

  Vad är emulsionsfärg? - Definition och tillämpning

  Om du vill ge ditt hem eller ditt hem en lick färg, kommer ...

 • Dessutom är det viktigt att trycket vid Farbsprühsystemen är korrekt inställt. Du bör testa på en provbit rätt avstånd från väggen och ställ in rätt tryck för system.
 • Först efter att du har gjort dessa inställningar kan du använda din färgspraysystem för emulsionsfärg korrekt. Vid sprutning att du inte böja anslutningsslangen mellan sprutpistolen och sprutmålning eller ens klev på.
 • Vid sprutning, bör du bära andningsskydd och lämpliga arbetskläder.

Om du anser dessa punkter, bör det inte vara något svårt att spraya dina väggar.