Är Dylan O 'Brien en tjuv? "Maze Runner" Star Under Fire för Skryta Stulen indianska artefakter

Är Dylan O 'Brien en tjuv?  "Maze Runner" Star Under Fire för Skryta Stulen indianska artefakter


Dylan O'Brien stjärnor i "The Maze Runner", som ska vinna filmen biljettkassan i helgen och fortsätta den fasta start på höstsäsongen. "Det var jag lämna dig" och "A Walk Bland Gravstenar" bör också öppet för fasta nummer. (Foto: 20th Century Fox)

Dylan O'Brien och hans co-aktörer för andra delen av "Maze Runner" är under varmt vatten efter han medgav att de stal heliga indianska artefakter i en gravplats i Albuquerque.

Skådespelaren verkade vara chill och clueless med konsekvenserna av den påstådda stjäla när han blev intervjuad veckor sedan.

En Dylan O'Brien fan var oroade av rösterna har disrespectfulness av Pueblo samhället och bestämde sig för att lämna in en petition som kräver regissören Wes Ball, Dylan O'Brien och resten av skådespelarna att göra en offentlig ursäkt.

Med totalt 41,960 pledgers som att skriva, sade framställningen att den gjutna har förargat indianer för oförskämda agera trots de strikta instruktioner som på dem.

"Det skulle vara en bra förklaring om hur man behandlar andra människor, inklusive indianer och stress att någon kultur är inte ett skämt," 19-årige ställaren Maeve Cunningham, berättade Santa Fe New Mexiko. "Det skulle göra mig ännu större fan om han ber om ursäkt.

Cunningham sade också att hon inte tror att artefakter haunted. "Det är bara mer gäckande av indianska kulturen", tillade hon.

En arkeolog, Maxine McBrinn, curator för arkeologi på Museum of Indian Arts and Culture, förklarade för Santa Fe New Mexican att det är olagligt att ta bort artefakter från sina ursprungliga platser.

"När någon plockar upp något från ett arkeologiskt område, är all denna information att" något "skulle ha gett oss borta. Om syftet påträffades i samband med andra objekt ... har förstörts. Så du förstör information när du gör det." McBrinn sa.

Roch Hart, chef för Diamond Tail Ranch, gav också en kommentar och berättade TMZ att han var irriterad på O'Brien intervju. Även om ledningen ännu inte har bekräftat huruvida rösterna har stulit några av de artefakter, kräver han att om de faktiskt gjorde, är det bäst att lämna tillbaka dem eller kommer han att söka rättsligt stöd för ärendet.

20th Century Fox har talat med Hart och sade att ärendet tas till handling som de kallade den gjutna för att förklara sanningen om den påstådda plundringen.