Att bo i Wuppertal - så att du väljer rätt distriktet

Att bo i Wuppertal - så att du väljer rätt distriktet


Wuppertal är känd för monorail.

Wuppertal för studenter

  • Genom University of Wuppertal finns också många studenter i Wuppertal. Förutom de studentbostäderna, som alla är belägna runt universitetet runt, det finns också billiga bostäder i Elberfeld distrikt. Därifrån kan du gå i 15-20 minuter till universitets bussarna också resa.
  • Likaså många studenter att bo i så kallade Luis kvartalet. Detta alternativ bostadsområde med många barer, restauranger och konstgallerier är inte bara något för fria tänkare och konstnärer i de gamla byggnaderna även alla andra okomplicerade människor kommer att känna sig hemma.

Att leva i det gröna utkanten

  • Förutom de två största distrikten Barmen och Elberfeld, som är förbundna med monorail, det finns också mindre stadsdelar som befinner sig i landet. Den del Ronsdorf exempel erbjuder naturälskande folk, ett bra alternativ till den hektiska centrum.
  • Även Wuppertal Katerberg är, särskilt för familjer, en bra adress. Området är känt för en hel del av naturen och tysta bostadsområden. Anslutningen till kollektivtrafiken är mycket bra, i ca 15 minuter kan du ta bussen till centrum.

Slutsats om stadsdelar

  • Att bo i Wuppertal, är relativt billigt och ger en mängd olika. I innerstäderna i Barmen och Elberfeld, det finns många gamla byggnader som har renoverats till mycket låga hyror. För människor som behöver stadslivet och vill leva rätt på scenen, är staden rätt val. Som ett tips: The King James Nord stad erbjuder många gamla lägenheter till rimliga hyror.


  • Var är det bästa sättet att leva i Berlin?

    I Berlin, kan du bo i många distrikt och dessa skiljer sig ...

  • För familjer och vänner av naturen finns i staden också några hörn som erbjuder stora livsrum. Katerberg, Beyenburg, Lichtscheid och Ronsdorf är familjevänligt och erbjuder på plats allt du behöver varje dag. Som ett tips: Om du letar efter exklusiva fastigheter, så ska du ta "Briller district" i ögat. Detta är i Elberfeld.