"Forbidden elektriska krage?" - Intressanta fakta om

"Forbidden elektriska krage?" - Intressanta fakta om


Den elektriska krage kallas också utbildning krage.


Den elektriska krage hundträning bör tjäna och gjorde snabbt för stora diskussioner bland hundägare och djurrättsaktivister.

Vad exakt är en elektrisk krage

 • En elektrisk krage består alltid av två delar. Å ena sidan finns det en sändare, den andra en mottagare. Sändaren har hundägaren i handen och kan utlösa detta när som helst, medan hunden fäst vid kragen bär mottagaren.
 • Ursprungligen var den elektriska krage för utbildning av hundar avsedda. Det bör användas både till konstant skällande, men också med aggressiva hundar att lära sig. Intensiteten av den nuvarande, som kan justeras manuellt så att hunden varje gång han gjorde inte vad som förväntades av honom, var en strömstöt.
 • Skulle din hund bära en sådan elektrisk krage, då alla som är i besittning av sändaren kunde din hund en elektrisk stöt och straffa djuret så visas tjänstefel.

Den elektriska krage är förbjuden

 • Funktionen hos en elektrisk krage kan jämföras med funktionen av ett elstängsel. Närhelst, i fallet av kragen något negativt händer, blir hunden en kort elektrisk stöt.


 • 01:18

  Hundträning - avvänja Pouncing

  För hundträning där, fyrbenta avvänja Pounce tillhör. Korrekt ...

 • Eftersom många av dessa kragar har en räckvidd på 1 km, hunden en smärta kan således orsakats av denna uppgång även på avstånd. Således skulle hunden straffas men relativt okontrollerad och även lider permanent smärta.
 • Som hundägare du är säkert många situationer är kända där du behöver för att träna med din hund, och där djuret inte beter sig som du vill. Ändå lägger din hund någon smärta, men träna med honom, tills han lär sig det.
 • Dessutom är den elektriska krage tyvärr missbrukas av godmodiga djur gjordes aggressivt av många successiva och värdelös överspänningar. Det är därför inte bara stolt hundägare, men också djurrättsaktivister tog till barrikaderna.
 • År 2004 är den elektriska krage sedan förbjudet. Därför bör det i dig någon av dina hundar mer tillämpas, trots att enheten är fortfarande säljs. Innehav av en sådan krage är därför inte straffbart, men endast applikationen.

Utbildning utan smärta och våld

 • Lagen tyska Djurskydds i avsnitt 3 nr. 11 ger tydligt att alla som arbetar med aktuella enheter att träna din hund eller begränsa honom i hans rörelse, orsaka djuret lidande och smärta och kan därför inte användas.
 • Visst skulle du inte träffa din hund och djuret så tillfoga smärta när till exempel han börjar skälla eller inte omedelbart svara med acklamation. Det är således endast inom ramen för djuren, om du gör utan sådana utbildning kragar och göra det med fullständig en intensiv och djurvänlig utbildning.

Sätt alltid själv i den situationen att din hund och sedan försöka hunden att passera genom en rigorös men kärleksfull utbildning där den vill.