Jag lärde mig att spara pengar den hårda vägen, här är hur

Jag lärde mig att spara pengar den hårda vägen, här är hur

För ett par år sedan, mina föräldrar berättade för mig att "pengar är makt." I typisk tonårs stil, deras budskap gick i ena örat och ut genom det andra. Jag trodde faktiskt en var tvungen att spendera pengar för att tjäna makten. Nu när jag är äldre och klokare, (Okej, vem är jag skojar, jag har bara större kostnader för att täcka) tror jag har mer kunskap om att göra det mesta av min hårt intjänade "makt." Ser tillbaka, vad de menade var pengar kan ge möjlighet att göra ett stort inköp här och där men sparande är lika viktigt. Med stora kostnader för att täcka till exempel hyra, mat och gas hjälpte mig att inse vikten av att spara eftersom det minskar stress, ökar flexibiliteten och ger att i nödfall skyddsnät.

Sedan flyttar ut ur mina föräldrars hus, (adjö hemlagad middagar fem kvällar i veckan) har jag kommit att inse att sparandet innebär mer än att ta en procent av din lön och sätta dem i ett sparkonto. Definitionen av "rädda" har breddats till att söka efter erbjudanden. Sedan dess har jag kommit fram till ett par strategier för att göra spara lite lättare för unga yrkesverksamma.

Sprid dina pengar

För att lura mig till att spendera mindre, jag sprida mina pengar över tre olika konton. Översättning: Jag sätter de flesta av mina pengar i en kontroller som konto där jag betala alla mina räkningar från. Men om jag plockar upp en catering gig, jag alternera deponera pengar i en av mina två andra konton. Att se till att jag har en mindre mängd i min kontroll, tvingar mig att be mig, "behöver jag verkligen en annan par skor?" Oftare än inte, är svaret nej. Även om det är aldrig lätt att sätta dessa bruna mocka tossor tillbaka på hyllan, det är en lättnad att betala Visa mindre i slutet av månaden.

Hit försäljningen sektionen

Jag brukade tror att det var något fel med min familj som min mamma och pappa alltid handlat försäljningen avsnitt först. Jag tänkte för mig själv, "vi har råd med hela prissatta grejer, varför vi måste köpa den på rea? Och sedan jag var tvungen att få bromsarna ändrats på min bil. Kostnaderna lägga upp ganska snabbt, särskilt de oväntade sådana. Point är, bara för att du har råd med det i det ögonblicket betyder inte att du ska köpa den. Kolla in försäljning avsnitt först och om du fortfarande inte övertygad, Google det. Oftare än inte, kommer Amazon Prime har det. Lita på mig, kommer dessa jeans släpps.

Tags: