Min hund har en hosta - du kan göra åt det

Min hund har en hosta - du kan göra åt det


Lind honung har anti-inflammatoriska och lugnar hosta hunden.

Inse symptom hos hundar

 • Om det är en valp av hosta mycket kontakt med andra hundar har, kan det vara att kennelhosta. Torrhosta och heshet är oftast tillgängliga. Detta är en virussjukdom som bör behandlas av en veterinär. Hosta är också tillgänglig som ett symptom på infektion med spolmask, som kan sända en verwurmte Hundemama till sina valpar. Om du misstänker maskar, bör du ta ett avföringsprov till veterinären.
 • Hundar får ibland halsfluss. Låt maten stå och hosta låter något som hosta eller kvävning. Från en obehandlad halsfluss en bronkit kan utvecklas, som kan identifieras genom rassel i bröstet och slemutsöndring. Naturligtvis måste snabbt till veterinären i detta fall hunden.
 • Hundar som hosta intensifierade på natten, kan lida av hjärtsjukdomar. Detta gäller särskilt äldre hundar vars hosta låter inte högt och skällande, men ganska svag och smärtsamt. Prata med din veterinär om förvaltningen av homeopatiska läkemedel till, eftersom det är mycket bra naturliga tonic hjärtmedicin.
 • När en allergi hosta oftast kommer även lagt till en rinnande näsa eller rinnande ögon. Fler och fler hundar lider av hösnuva och allergisk mot gräs eller pollen. Prova din hund att föda humant i syfte att stärka sitt immunförsvar.

Vad gör du om ditt husdjur har en hosta

 • Tror du att din hund hostar, så ska du kontrollera sin temperatur. Ett första intryck du kan få genom beröring hans innerörat. Med feber känns det varmt. Om så är fallet, bör man mäta antingen feber eller konsultera en veterinär. Detta gäller särskilt om det allmänna tillståndet hos hunden är dåligt. Hosta är dock ibland förväxlas med kvävning, snorkling eller flämtande.


 • Dog hostar - vad göra?

  Om din hund hostar, sedan har djuret med stor sannolikhet en förkylning. Den ...

 • Om hunden har ingen feber och det går väl det annars, då kan du försöka behandla hosta själv. Det är också viktigt att du ger din hund massor av vila. I hundsporter och bad bör undvikas. Hunden ska inte utsättas för drag. Har din hund en krage, måste du kontrollera om utövas alltför mycket press på halsen. Han drar tungt på koppel, kanske du föredrar att använda honom en välsittande sele.
 • En gammal och beprövad hem rättsmedel för hosta är honung. Även Hippokrates botade många som var sjuka med honung eftersom honung har antibakteriella och antiinflammatoriska. Det stöder också immunsystemet och bekämpar feberinfektioner. Dessa effekter kan uppnås, men endast med ren naturlig honung. Detta får du direkt från biodlaren eller hälsokostaffär. Du kan ge honung i dricksvattnet eller flera gånger dagligen direkt i munnen på hunden.
 • För att stärka immunsystemet även Nr. 21 av de Schuessler saltema är. Ge en liten hund 1 x 1 tablett dagligen, under en stor hund 1 x 2 tabletter dagligen tar emot. En behandling bör ges cirka 4 veckor kommer du Zincum klorid D6.
 • Försämrat allmäntillstånd eller in efter 4 dagar fast ingen förbättring, bör du konsultera en veterinär.