ModCloth går i pension "Plus" från deras hemsida, och det är en underbar sak

ModCloth går i pension "Plus" från deras hemsida, och det är en underbar sak

Oavsett om de är att främja kropps positivitet genom att använda sina egna anställda för att modellera baddräkter, hyra trans modeller till rock nya stilar, eller lansera Fitshop av våra drömmar, det är ingen hemlighet att vi har en stor crush på ModCloth. De har definitivt lagt grunden för modeindustrin att äntligen ta märka att kvinnor inte definieras genom sin storlek, och shopping för kläder ska vara en rolig, inklusive erfarenhet - inte en som gör att vi känner skam eller straffas. Så när ModCloth meddelade idag att de skulle gå i pension avsnittet "plus" från deras hemsida, kan vi inte vänta med att hoppa på telefonen med Susan Gregg Koger, en av grundarna och Chief Creative Officer, för att prata om sin tillkännagivandet.

ModCloth går i pension "Plus" från deras hemsida, och det är en underbar sak

"Vi ville att våra kunder ska kunna handla efter kategorier, inte storlekar", säger Koger. Hon nämnde också hur det var verkligen ett enkelt koncept att bara sätta alla storlekar tillsammans, från XS till 4X, eftersom ingen känns bra att behöva gå till en separat del av butiken för att hitta kläder som passar dem (kan vi få en " amen "?!). Och de har siffrorna för att backa upp det.

ModCloth nyligen granskade ett urval av 1,494 amerikanska kvinnor i åldern 18-35 om sina känslor med shopping för "plus storlek" kläder. De fann att 79% av de kvinnor tror att modeindustrin ignorerar behoven hos "Plus" stora damer, var 56% frustrerade över att bli kallad "Plus" och 72% av dem som identifierar sig som "Plus" storlek säger att det är svårt att hitta kläder som passar bra. Och nästan 2/3 av kvinnor (60%) uppgav att de känner sig besvärade av att behöva gå till en separat butik eller avdelning för att hitta sin storlek. 65% skulle föredra att hitta sin storlek i samma avsnitt med alla andra format.

ModCloth går i pension "Plus" från deras hemsida, och det är en underbar sak

Om man tittar på det positiva: 58% av kvinnorna tror införande av "Plus" stora modeller i reklam det senaste året har förbättrats, och de fann att 52% ansåg att modellen mångfald har förändrats till det bättre under det senaste året. ModCloth är glad över att vara att ta dessa steg framåt med sina kampanjer, och tycker om att se det påverka den bredare industrin, med hjälp av positiva hashtag kampanjer som #StyleForAll och utanför - "vi vet att det är komplicerad fråga. . . och det har varit häftigt att se andra rörelser och människor intensifiera och övertagande med dessa idéer, "säger Koger. Det handlar om integration, inte separation, "ingen vill vara" othered "", tillade hon. "Du behöver inte vara" plus size "veta hur det känns att vara alienerade från delar av butiken." Predika!

Tags: