"Star Wars Episod 7" Rykten, Spoilers: Varför New Canon gör "Return of the Jedi" mest obetydliga episod i Saga

"Star Wars Episod 7" Rykten, Spoilers: Varför New Canon gör "Return of the Jedi" mest obetydliga episod i Saga


Den childrenâ € ™ s välgörenhet UNICEF kommer att få intäkter från Star Wars Humble Bundle försäljning. (Foto: TwitterIGN)

En gång i tiden, i en galax långt, långt borta, fans klagade på att George Lucas hade skadat deras älskade ursprungliga trilogin genom att en rad förändringar på filmerna och sedan lägga i prequels att ändra sina uppfattningar om sina ursprungliga tecken.

Den andra viktiga faktorn om "Jedi" var att i den ursprungliga trilogin eller med hela sagan, det kändes som en kulmen. Den nya Death Star och Ewoks motiverades av det faktum att det fanns en känsla av ankomst och förslutning för hjältarna. Efter så mycket stridigheter, var den stora imperiet besegrades och balansen återställs till våld.

Vi vet alla att nya filmer innebär nya problem, men det sätt som sådana romaner och böcker har posited det, slaget vid Endor var men en blip på kartan. I själva verket, den stora segern i slutet av "Jedi" gjorde ingenting i den stora omfattningen av saker, eskalerande kriget tills den sanna definiera kamp Jakku kom i sikte.

Och nu, "Return of the Jedi" är en tommare film än det någonsin har varit. Ryktet säger att kejsaren inte skulle vara död, vilket gör Darth Vaders inlösen en pyrrhusseger.

"Episode VII: The Force vaknar" verkar ha tagit berättelsen i en avvikande riktning - till denna punkt åtminstone - men Disney kanon romaner och serier har decimerats betydelsen av "Episod VI," vilket gör det utan tvekan den mest meningslös av den ursprungliga saga.

"Episode I" kan göra en liknande begäran, men det fastställs världar och ger oss Anakin. "Episod II" startar klonkrigen och fastställer romantik som kommer att förändra universum. "Episod III" har tur Darth Vader, förstörelsen av Jedi och ökningen av riket. "Episod IV" börjar cykeln på nytt och är den mest självständiga historia i sagan ("Episod I" är också fristående) och "Episod V" har omvälvande plot twist för publik och tecken.

"Episod VI" var höjdpunkten i det hela, en spets som visserligen hade förlorat viss makt med tillkännagivandet av en fortsättning av en berättelse. Nu har helt underminerats av en ny kanon som i slutändan insisterar på att dess händelser hade någon transcendens i ett större perspektiv.