Vilka floder har sitt ursprung i Alperna?

Vilka floder har sitt ursprung i Alperna?


Alperna är ett antal floder som ursprung.


Vilka floder stiger eftersom Alperna? Eftersom mycket få människor tror först när det gäller de europeiska bergen. Alperna - ett fascinerande landskap bildning i mitten av Europa. De flesta människor tänker på Alperna första att de vita toppar i alpina höga berg, de taggiga klippformationer och den imponerande bakgrund av de majestätiska bergen. Alperna tjäna som en källa av flera floder.

Vilka är de stora floderna har sitt ursprung i Alperna?

 • Rhen börjar i Alperna sin långa väg som leder honom till Nederländerna. Den sammanflödet av vorderrhein och Hinterrhein börjar helt oansenliga i den schweiziska kantonen Graubünden. På Lichtenstein förbi det går direkt in i sjön, och i Schaffhausen erbjuder Rhein en unik spektakel, innan han ger sig iväg på sin långa resa till Nederländerna.
 • Italiens längsta flod har sitt ursprung också i de europeiska bergen. Po tar på italienska-franska gränsen i Kottiska Alperna för att rida och hans resa tar honom till Adriatiska havet i provinsen Veneto.
 • Vilka stora floder stiger även i Alperna? Även den schweiziska kantonen Valais är ansvarig för en flod ursprung, nämligen Rhone. Denna flod har sitt ursprung från Rhone glaciären, en populär plats för besökare på grund av glaciären är relativt lätt att komma åt. Den Rhone övergår till Frankrike.

Mindre floder har sitt ursprung i Alperna

 • I den schweiziska kantonen Engadin Inn, stiger en biflod till Donau. Detta inkluderar Lech, som stiger i Vorarlberg.


 • Varifrån Rhen?

  Rhen är ca 1230 km, den största floden i Tyskland. Det finns ...

 • Den Aare körs inom gränserna för Schweiz och har sitt ursprung i Aargletschern i Grimsel området.
 • Mur fungerar delvis som en gräns mellan Österrike, Ungern, Slovenien och Kroatien. Din första hon tar i Salzburg Lungau. Den Salzach är en biflod till Inn i Kitzbühel Alperna starta rinnande vatten.
 • Vilka floder är de italienska alperna? Naturligtvis finns det även ett fåtal, såsom Adige, den näst längsta floden i Italien. Din start tar Etsch i södra Tyrolen, i Oetztal Alps.
 • Den Drava är en biflod till Donau och stiger i sydtyrolska Puster Valley. Det finns flera andra små och stora floder, som har sitt ursprung i Alperna, men nu har du verkligen en uppfattning om varför alpområdet är så viktigt för Europas vattenförsörjning.