Windows 7: viloläge fungerar inte - det kommer att köras igen

Windows 7: viloläge fungerar inte - det kommer att köras igen


Om viloläget inte fungerar, måste energialternativ ställas in.

Olika Zustandsmodi i Windows 7

Eftersom operativsystemet Windows Vista-datorer har tre olika lägen, utsignalen mellan staterna och är datorn. Oavsett om Windows 7 går in i viloläge är relaterad till inställningarna för dessa stater. För bättre förståelse:

 • Vid byte av driftstillstånd och från-tillstånd en komplicerad process äger rum, som är känd som start eller stopp. Olika uppgifter överförs från huvudminnet till hårddisken, eller vice versa. Bara kvar på kanten data när datorn inte är ansluten till elnätet.
 • Om du bara göra en kort paus från arbetet, går datorn i den så kallade beredskapsläge. Han stängs av olika komponenter, moderkortet behöver ytterligare men ström, så uppgifterna bibehålls. Om det finns ett strömavbrott, är data förlorade.
 • I viloläge, som vanligtvis tas automatiskt efter en viss tid, Windows flyttar data från minnet utan att stänga programmen. Han vänder sedan av strömmen till moderkortet. Han inte längre förbrukar ström. Om du vill fortsätta arbeta, programmen öppnas snabbare än vid uppstart.
 • Hybrid viloläge är tekniskt mellan standy läge och viloläge. De datalager på hårddisken, men styrelsen kommer att fortsätta att förses med elektricitet. Eftersom uppgifterna kvar i minnet, kan du efter en paus för att arbeta mycket snabbt på. Om PC, men har kopplats bort från elnätet fungerar den som från viloläge.


 • Hibernation - deklaration

  När du stänger av Windows Vista eller senare, är du säkert ...

Windows 7 är vanligtvis inställd på hybrid viloläge på grund av detta i förhållande till normalt standbyläge är ett säkrare sätt. Han blockerade ofta viloläge.

Energialternativ, om viloläge inte fungerar

Några orsaker varför viloläge inte fungerar, kan du fixa på inställningarna. Använd följande steg för att hybrid viloläge, som ofta blockerar datorn i viloläge inaktivera. Om viloläget bör inaktiveras, kan du slå på den igen.

 1. Klicka på Start-knappen och sedan på Kontrollpanelen. Välj skärmen "små ikoner".
 2. Nu leta efter posten "Energialternativ" och uppmana detta. Nu ser du energisparläge. Klicka på "Ändra schemainställningar" och kallar "Ändra avancerade inställningar" på.
 3. Gå till "viloläge aktiv" och hitta raden "spara energi". Klicka för att få "+" tecken för att visa de olika lägena. Inaktivera hybrid viloläge.
 4. Denna katalog är också viloläge. Aktivera det vid behov.
 5. Bekräfta ändringarna genom att klicka på "Apply".

Om dessa snedvridningar inte leder till önskat resultat, kontrollera att se om det kan bero på följande orsaker.

Andra möjliga orsaker till problemet

 • Om Windows 7 körs i en virtuell miljö, det finns inte vilolägesfunktionen. Du måste lämna den virtuella datorn och arbeta utan denna funktion.
 • Ibland maskinvaran kan inte stödja de olika lägena. Uppdatera alla förare för att åtgärda problemet.
 • På vissa datorer, energisparalternativ är inaktiverade i BIOS. Denna orsak kan endast tas bort om du har en manual för BIOS som används. Vänligen kontakta. Vid datortillverkaren

Vanligtvis gör resten, om du ställer in energialternativ som beskrivs. De andra orsaker som nämns är mycket sällsynta.