Använd F6 rätt - hur det fungerar

Använd F6 rätt - hur det fungerar


F6 - få känner till funktionen.

Här hittar du F6

 • Funktionstangenterna i korthet F-tangenterna kan hittas på tangentbordet i den övre horisontella raden, direkt ovanför knapparna, så att du kan generera siffror och skiljetecken.
 • Dessa knappar är numrerade, även delvis sträcker sig från F1 till F12 i Macintosh-datorer till F19. Den F6 är logiskt mellan tangenterna med inskriptionen F5 och F7, det vill säga ungefär i mitten regionen av serien.

Funktionerna i F6-knappen

Den F6 har några oansenliga men ändå ganska bra och därför inte att förakta funktioner:

 • Till exempel, om flera Office-dokument, t.ex. Word eller Excel-dokument, och du har ofta att flytta från ett dokument till ett annat, för att leta upp något, du kan förenkla ditt arbete avsevärt på F6. Om du befinner dig i ett dokument och tryck på tangentkombinationen Ctrl och F6, växlar du mellan de olika öppna dokument fram och tillbaka. Denna metod sparar mycket tid och gör ditt arbete mycket effektivare process!
 • När det gäller användningen av F6 när webbläsaren är öppen, det finns vissa skillnader, beroende på vilken webbläsare du använder och hur du ställer in dem.


 • 02:01

  Tangentbord: en nyckel har fastnat - så du fixa det

  Du känner till problemet som du snabbt behöver för att avsluta ett brev, men en ...

 • Om du har ställt in din webbläsaren Mozilla Firefox, så att de olika flikarna är noterade på adressfältet, kan du genom att manövrera F6 för att varje flik, där du är, Mark. Använd pilknapparna för att växla mellan de olika öppna flikar fram och tillbaka. Förresten: Positionen av flikarna kan ändras genom att posten "flikarna ovan" antingen från menyn under "Inställningar" eller till och med ingen.
 • Vill du ha dina Firefox flikar istället placerade under adressfältet, kan använda F6 även en annan funktion gälla: Tryck nu på den här knappen, adressfältet är helt markerad och du kan ange en ny adress. Detta kan vara mycket användbart, trots allt, måste du varje gång du klickar upprepade gånger i adressfältet om du vill ta bort detta och fylla. Detta fungerar även med Internet Explorer!