Ballong bygga själv av mjukpapper - så det är möjligt

Ballong bygga själv av mjukpapper - så det är möjligt


Schema för ballonghöljet.

Grundprincipen för varmluftsballonger

 • Varm luft stiger, där du kan titta på varje ljus. Om du fånga den varma luften i en behållare, som är ganska lätt, kan denna luft flytta behållaren uppåt.
 • Om du vill bygga en luftballong själv, måste du notera att denna behållare är bra för många av varm luft kan instängd och är lätt. Vill du bygga ballongen till tunga material, kan detta inte stå.
 • Eftersom du knappast behöver stabilitet för enkla, luftvärdiga modeller som bär inga laster, kan du till exempel en luftballong och pappers bygga på det bästa av mjukpapper, eftersom det är starkt och lätt.
 • Den största vikt, skall ha ballongen, är värmekällan. Så en värmeljus, eller ännu hellre 2 till 3 braständare.
 • Ballongen som man bygger, bör ha en diameter av ca 65 cm, vilket motsvarar en omkrets på två meter. Ballongen skulle då 143 l vid 13.000 cm 2 yta. Om du bygger en cylinder, är det lättare att få ett rör med en diameter på 65 cm och en höjd av 45 cm har ungefär samma volym och cirka 16.000 cm 2 yta.


 • 02:57

  Luftballong hantverk - så framgångsrik en liten modell

  Vill du ha en luftballong som en dekoration för en barnkammare eller som en ...

Bygg ballongen själv

 1. Eftersom de vanliga åtgärderna för mjukpapper 50 x 70 cm är det vettigt att 9 ark till ett område av 148 x 208 cm montera. Limma kanterna med en cm överlappning.
 2. Om man kombinerar dessa ark till ett rör, så detta har en omkrets på 207 cm och en diameter av 66 cm. Skär djupt på en av de 208 cm långa sidor, alla 26 cm djup 45 cm och på andra sidan 35 cm.
 3. Så nu 2 x vid kanterna är 8 rektanglar, har en sida 45 x 26 cm rektanglar, de andra 35 x 26 cm. Skär de större rektanglarna som sittplats valv (se skiss) och de andra att spetsbågar, i vilken spetsen saknas. I stället för en topp 10 cm avstånd för att stoppa.
 4. Nu limma alla sidor snävt tillsammans. Resultatet är ett långsträckt ballong, botten har en ungefär 25 cm bred öppning. Limma en 1 cm bred remsa av kartong ca 5 cm från kanten för att vinna genom denna öppning.
 5. Nu måste du lägga till en brand skål, var du behöver för att fästa pappremsor med tunn blommor tråd. Denna rätt kan göras av två skikt av aluminiumfolie eller former från de former som en del färdiga kakor är förpackade. Skär flera slitsar i marken så att luften kan strömma ut under uppvärmning. Utrusta filmen med Esbitwürfeln, eld på den och hänga pannan på luftballong.