Bauhelm färg och deras betydelse - så att du kan berätta rangen

Bauhelm färg och deras betydelse - så att du kan berätta rangen


Helm en förman © schubalu / Pixelio

Grundläggande information om färgen på hårda hattar

 • Bygg hjälmar finns i färgerna vitt, gult, rött, orange, grönt och blått. Även färgerna har en mening, men det är åtminstone inte på byggarbetsplatser samt i det militära, där det finns en klädsel. Det kan också ge variationer.
 • För små platser, är det ofta så att varje arbetstagare helt enkelt bär den färg som han gillar, på byggarbetsplatser, finns det oftast interna arrangemang som alla måste bära hjälm, vilket är vanligt enligt sin position och respektive fackförening. Det känns helt enkelt naturligt som är på byggarbetsplatser för att berätta en överblick som är ansvarig för vad.
 • I gruvdrift, är arbetet mycket farligare än vanligt på byggarbetsplatser, eftersom det ofta är viktigt att veta vem i vilken egenskap är under jord.

Färgerna på hjälmar varierar i bygg- och gruvindustrin.

Vikten av hjälm färg under byggtiden

 • Om du ser någon med en vit hjälm på byggarbetsplatsen, är detta någon från platschef, en poler eller en gäst. Eftersom oftast inte stadigvarande bosatta byggledning och arbetsledare på plats, är det rimligt att en färg hårda hattar används för en grupp av människor som aldrig arbetat där tekniskt.


 • 01:27

  Förklarar innebörden av färgerna vividly - Mood ring

  Alla hade förmodligen redan en, de är populära och ge glädje. Vi talar om ...

 • En röd hård hatt visar att det finns en förman, så en av handledarna som brukar alltid närvarande på plats.
 • Färgerna orange, gult och grönt står för affärerna, dvs. arbetsytor. Orange bär fixeringsmedel stål och armerad betong entreprenörer, gula murare och lagerhållaren. De snickare bär gröna hjälm. Tidigare färgen på hårda hattar var blå med murare, den färgen är tärnad fortfarande används idag.

Färger av hjälmar i gruv

Färgningen av hjälmarna har en annan innebörd i den aggressiva junior gruv:

 • Vem är endast aktiv som en besökare i gruvdrift, bär en orange hjälm. Den vita färgen är kocken (Öka och övervaknings betar) reserverade.
 • Rött är färgen på gruvan räddningspersonal och det gröna är skyddsombud. Den vanlig arbetare klädd i en gul hjälm.