Bränn ljud - hur det fungerar

Bränn ljud - hur det fungerar


Om ljudet lyssnade de viktigaste kriterierna, lyckas också brinner.


Ljud finns i olika färger och Schamottierungen, färgen på leran tar på att bränna något inflytande. De brand Motta delar i tonen, men är avgörande för produktion och förbränning av keramik. Något keramikfodrad ljudet är mycket mjukare och därför lättare att arbeta som en keramisk kantad grov ton. Dessutom, den keramiska kantade ljud bleknar lättare och är därför mindre vid förbränning. Att du bör tänka på innan bränning lera, om ditt arbete är att ha en viss storlek.

Framställning av arbetsstyckena av lera

 • Innan du kan bränna ett arbetsstycke gjord av lera, måste det först torkas noga. Detta görs bäst i svala och fuktiga områden. Källare är idealiska för keramik och lagring och torkning av tonen.
 • Om alternativet inte ges, kan du hålla dina arbetsstycken i torkugnar. Vid rumstemperatur, är det lämpligt att placera vattendränkt papper bitar på ljudet för att säkerställa en långsam torkning.
 • Under torkningsprocessen, den så kallade glasavfall ändrar sina egenskaper. I början har han fortfarande en hel del fukt, men i allt högre grad minskar, medan skärvor känns sval.
 • En brinnande däck lera skärvor du inser det faktum att han inte längre sval vid beröring och är endast delvis absorberande.


 • Ljud bränna - Välj rätt temperatur

  Arbeta med lera, gör ett mycket roligt och glädje. Om listiga ...

Burning - så det kommer att fungera

 • Bränn ton förekommer i de flesta fall i två steg. Den första bränningsprocessen kallas rå eller kex bränning. I ett kex bränning leran bränns vid temperaturer mellan 800 och 1100 grader Celsius. Den exakta temperaturen beror på naturen av leran. Kommersiellt tillgänglig från hantverksbutiker och järnaffärer ljudet är utmärkt med lämplig bränningstemperaturen.
 • Efter kex bränning lerfiguren var fast och oföränderlig i sin form, men fortfarande absorberande. Detta gör att du kan ge ditt arbete med en individuell glasyr. Det finns en mängd av färg, glans, matt eller transparenta glasyrer. De olika tekniker låter din kreativitet och låta en hel del utrymme på detta sätt konstigt unika uppstår.
 • Efter glas andra bränning av leran följer
 • Glasyren eller glans bränning sker vid temperaturer över 1000 grader Celsius. Även i denna förbränning av leran, den exakta temperaturen beror på respektive glasyr.

Bränningen av lera - den vidare bearbetning

 • Köpare av glasyrer efter bränning leran ska du absolut uppmärksamma deras sammansättning. Bly innehåller glasyrer är inte lämpliga för användning keramik.
 • Tillämpningen av glasyrer kräver lite övning. Genom att doppa eller hälla, kan du uppnå bästa möjliga resultat.

De som inte äger ugnen för lera, men kan komma nära keramik. Många hantverksbutiker, krukmakerier, tegelbruk och även olika fritidsanläggningar ger för en liten avgift en samlingspunkt tjänst av ljud tillgängliga.