E10 tanka - fördelar och nackdelar

E10 tanka - fördelar och nackdelar


Grönare tanka med E10 biobränsle?

E10 - vad det kan och vad det kan inte?

Innan du tanka E10, bör du noga kontrollera att din bil ny biobränsle tål någonsin.

 • Den nya biobränsle E10 ska införas i hela Europa för att minska hälso- och skadliga CO2-utsläpp. EU: s klimatmål ger som används inom de närmaste tio åren upp till 10 procent av förnybara råvaror för energianvändning i vägtrafiken. Den nya biobränsle E10 för att underlätta miljövänligare tankning. Men E10 anses av tyska medborgare inte särskilt gott rykte; Tvärtom, många är rädda för att tanka bilhållare är E10, av oro för att din motor kommer att skadas av tankning.
 • I själva verket, bara cirka 80 procent av alla registrerade bilar tolereras biobränslet E10: Dessa inkluderar all bensin med bensinmotorer. E10 är av denna anledning kallas även bensin känd. På webbplatsen för Adács Du kan kolla på bilen, där du kan inte tanka E10. Likaså faktabladet "E10-kompatibilitet för motorfordon" från Deutsche Automobil Treuhand GmbH listar alla motorfordon, där du fyller E10 eller inte tillåtet att tanka. Du kan som en PDF-fil på webbplatsen för gratis nedladdning.
 • Vissa bilmodeller är i en gråzon, som inte kan bestämmas exakt med hjälp av flygblad, om bilen är E10-kompatibel eller ej. Detta är fallet, datum för första registreringen av bilen när nära den produktionsåret. Som ett resultat, kan bilen ofta inte tydligt sortering. I ett sådant fall kan du få hjälp på relevant information hotline för din entreprenör eller biltillverkaren.
 • Oförenligheten E10 kan tillskrivas en mängd olika bilmodeller på den ökade etanolhalten. Till skillnad från E5, den konventionella bensin, har E10 en dubbelt så hög halt av etanol (10 volymprocent). Ökad etanolhalten är mycket skadligt för vissa motorer.


 • E10 drivs - vad nu?

  Du har oavsiktligt blåst E10 och vet inte hur man beter sig nu ...

 • Eftersom E10 huvudsakligen framställs av biomassa, som till stor del består av majs, vete, sockerrör och sockerbetor, kritiker ser en risk för att dessutom regnskogar måste skäras ned för att säkerställa den fortsatta produktionen av E10. Det strider också mot många människor som livsmedel användas istället för människor som lider av hunger, för tanken. Och om den globala uppvärmningen kan påverkas av mänsklig inblandning, är tvivlade även av forskare. När allt kommer omkring, sedan urminnes tider, har det funnits tillfällen när det inte fanns några bilar, där har betydande klimat uppvärmningen på jorden uppstod.
 • Ovanpå det kommer att gå förlorade för odling av förnybara råvaror för många jordbruksmark livsmedelsproduktion inom jordbruket. Enligt en studie från London Institutet för miljöpolitik, EU: s biobränsle för miljön är ännu mer skadligt än fossila bränslen.
 • Om du vill fylla upp av miljöskäl (minskning av CO2-utsläpp) E10, bör du ändå innan funderar på att uppstå göra kostnader: Kostnaderna per liter biobränsle, men så mycket som bränsle Super men är inte riktigt lika effektivt. Dvs. En full tank konventionell Super fyllda, gör din bil mycket i närheten för att täcka, än med samma mängd E10. Därför betalar du på toppen av den nedersta raden, om du bestämmer dig för att tanka E10.
 • En fördel med de nya E10 Biobenzins lovar många workshops: Redan ett unikt tankning fel kan leda till allvarliga skador på din bil. Därför bör en bil som var felaktigt tankas med E10, främst i verkstaden. För bilägare, innebär detta ökade kostnader och lönsamt för verkstäder jobb på grund av större reparationer.
 • Slutsats: Med införandet av E10 många förare var förvirrade; ovanpå att detta kan leda till ytterligare kostnader för konsumenten, eftersom fördelningen av införandet kommer att hållas på rygg.

Bensin bränsle - så att du fyller på rätt sätt

Namnet E10 består av följande komponenter: E står för etanol och nummer 10 för sin andel 10 procent.

 • På bensinstationen den nya biobränslekännetecknas av inskriptionen på E10 pumpmunstycken. Om din bil klarar högt bokmärken E10, E10 Du kan ladda utan att tveka. En Växla mellan E10 och din konventionellt bränsle är också möjligt utan några problem.
 • Tål din bil och du har ingen E10 ändå drivs av misstag, du avstå från att starta bilen. I ett sådant fall måste din tank som ska pumpas ut för att undvika följdskador till bränsleledningen och tätningarna.