Guldpläterad - den Solten notera när man köper smycken

Guldpläterad - den Solten notera när man köper smycken


Guldpläterade smycken är mekaniskt bearbetas!

Hur man känner igen guldpläterad

  • Observera att det finns olika metoder för att platta guld. Om guld tillämpas mekaniskt till mässing, så vi talar om en process av "dubblering" är. Du kan komma ihåg detta väl, eftersom två olika metaller förenas. Plätering är en process i vilken en högre ordning metall mekaniskt anbringas på en låg kvalitet metall. Båda metallerna bör följas oupplösligt förenade.
  • Du bör även gå till en juvelerare och be honom att visa dig flera ringar, varav en är gjord av rent guld, den andra fördubblats och den tredje är pläterad. Visuellt kommer du att kunna märka någon skillnad. Ta varje av dessa ringar individuellt i handen, och jämföra vikten. Den rena guldring kommer att bli den svåraste. Den fördubblats och ströks ring du kommer förmodligen knappast att kunna skilja på vikt. Båda kommer att vara betydligt lättare än guldring.
  • En annan skillnad är uppenbar för dig, om du jämför priser. Den guldring är av högsta kvalitet och kommer utan tvekan att vara den dyraste. Den vikta ettor ringen kommer då att vara något dyrare än den ring, som är pläterad. Notera att en annan viktig särskiljande kriterium. När du väljer guldsmycken det i slutändan alltid om värdet.
  • Om du har förgyllt och du är inte säker på vad är värdet, kan du uppskattar den till en juvelerare. För att få en uppfattning om värdet och kan uppnå ett bra pris vid försäljning.

Värdet av guld

  • Guld kan bearbetas på många sätt till smycken.


  • Beräkna guld vikt - hur det fungerar

    Vill du veta vad din guldsmycken är värt, kan du med en fin balans ...

  • Värdet på ett smycke av guld alltid är relaterad till hur mycket guld bearbetades för detta ändamål.
  • Vem skulle vilja men guldsmycken bidrar inte så mycket pengar att spendera på det, kan falla tillbaka på guld, som är pläterad. Klädd och doubliertes Gold är billigare än ren guldsmycken.