Inställning hönshus humant - Instruktioner

Inställning hönshus humant - Instruktioner


Frigående - som det borde vara.

Gör kyckling coops artgerecht

  • Förvaras endast om du har tillräckligt med utrymme kycklingar. För en ventil med några höns, bör du ha ett fält på minst 150 kvadratmeter, du staket 2m hög. För detta, en lada storleken på en vanlig trädgårdsskjul. Topp inga gränser sätts, naturligtvis. Den allmänt rekommenderade stall storlek 1 kvadratmeter för tre djur är alldeles för liten och har ingenting att göra med djurens välbefinnande. För tre djur ditt barn ska ha en golvyta på minst 4 kvm. Naturligtvis ingen övre gräns är satt.
  • Ladan ska inte bara en dörr, men har också åtminstone ett fönster, så att dina djur inte sitta i mörkret. Inneslutningen ska vara soligt, skyddad och har tillräcklig skugga och gömställen i form av träd och buskar och sandiga platser för simning.
  • Ta in den övre tredjedelen av barn och så långt bort från fönstret runda sittpinnar med en diameter på cirka 5 cm till. Eftersom dina djur på natten önska alla sitta upp, du bör föregripa minst 30cm stav längd per höna. Av hygieniska skäl är det vettigt för hönshus, placeras under sittpinnar Kotbretter så hönsgödsel inte förorenar kullen. För detta ändamål, enkla spånskiva som fäster under sittpinnar till ladan väggarna är.
  • Som boet ersättare till enkla trälådor, som du strö hö och plats ökade något användbart. Om du vill ha det lite lyxigare, som Europa-bon för kyckling coops är rätt val i handeln. Dessa har bland annat liten dörr, som automatiskt stänger när en kyckling har satt i boet.
  • Strö en del av ladan, ett sugrör. En annan del, kan du blanda med jord eller sand. Ja, lättillgängligt för alla kycklingar, ett dryckeskärl redo. En Feeder är användbar, men bara om du också distribuerar kyckling foder på marken, eftersom ditt husdjur vill skrapa och picka för livsmedel.


  • Hönshus bygga själv - det du ska betala

    Färska ägg från vår egen kycklingar attityd är en fin touch. Allt du ... till