Orange triangel med ett utropstecken i bil lampor - vad göra?

Orange triangel med ett utropstecken i bil lampor - vad göra?


ESP - mycket viktigt särskilt på vintern

Vad gör en orange triangel med ett utropstecken

 • Många tillverkare av fordon som använder en orange triangel med ett utropstecken för att beskriva status för ESP (Electronic Stability Control). Denna tjänst gör att enskilda hjul automatiskt bromsas, vilket gör att spin att förhindras. Det är således ges större körstabilitet.
 • Blinkar ljuset, om ESP används, är vad z. B. ses ofta på vintern. Men du kan också använda en omkopplare för att avaktivera i vissa modeller. När funktionen är inte längre aktiv, kommer ikonen att påminna dig om det. Aktivera ESP igen, indikatorlampan regeln.

Om statuslampan i bilen lyser permanent

 1. Om du upptäcker att en orange triangel med ett utropstecken i bilen konsekvent, så lyser även efter den manuella avaktivering och aktiverande, har du ett problem. För permanent displayen visar ett tekniskt fel.
 2. Vanligtvis är relaterad till ESP av ditt fordon och förklara att det inte kommer att fungera korrekt.
 3. I ett sådant fall, bör du konsultera en bilverkstad som specialiserat sig i bilen varumärke och det kan läsas felkoden. Förklara kommer du då precis där det finns ett fel och vad som behövs för åtgärder för att ta bort dessa.  01:29

  Lär dig i körskola bilbelysning rätt

  Redan i körskola, får du lära dig: Bil belysning används för att se, men framför allt ...

 4. Bör det finnas en dyr reparation, ska du be om brådskande intervention. För om strömmen krävs endast på vintern eller inte påverkar körstabiliteten, kan du spara upp pengarna under några månader och först därefter kan göra korrigeringen.