Överens Timpani höger - trumljud

Överens Timpani höger - trumljud


Bekanta dig med Stimmmechansimus.

Grundläggande information om pukor

 • En pukor är en kittel, men den ursprungliga gjordes av koppar med moderna instrument kan vara trä, aluminium eller glasfiber. Den övre öppningen är täckt med ett skikt, kan detta vara från djurhud eller plast. Under pannan är öppen för att tillåta luft ut och kan uppstå när huden vibreras.
 • Idag vanligtvis 5 olika storlekar pukor används. Om huden är avslappnad så mycket som möjligt, har pukor den lägsta tonen. Dessa toner beroende på storleken av, F, B, och g den. De flesta är bara två trummor samtidigt i användning.
 • I syfte att producera högre tonerna, kommer pälsen att sträckas ytterligare. Det finns, beroende på storleken på instrument högsta tonerna. Dessa är B, D, F #, A och D '.
 • Den klassiska pukor röstas endast skruvar som du kan sträcka i olika utsträckning pälsen. Maskin pukor har ett system av vevar och spakar. Dessa kan du sträcka huden genom en central mekanism. Pedalpauken kan ställas med en fotpedal och spärrar på olika toner, och på Wien pukor pannan pressas mot huden för att ändra tonhöjd.
 • Problemet med alla pukor är att även moderna instrument, som kan ställas in för specifika toner över en pedal får tonerna inte hålla i det långa loppet. De går i otakt under konserten. Av denna anledning, en bra PUKSLAGARE instrumentet måste alltid kunna stämma på gehör under spelets gång.


 • 04:14

  Håller Mandolin - hur det fungerar

  Mandoliner i allt större utsträckning hänvisade till lekmän som gitarrer. Det handlar om ...

Tuning av instrumenten

 1. Bekanta dig med de vokala möjligheter pukor. Detta kan vara olika för instrumenten. Det finns oftast bredvid veven och pedalen för tomterna fortfarande en hävstång mekanism genom vilken du kan justera frekvensen exakt.
 2. Ställ bastrumman på en vev eller pedal till den lägsta noteringen. Håller du med det om finjustering nu exakt på denna ton. Om du inte kan ställa in utan jämförelse ljudet, prova med en referenstonen från pianot. Det finns även rösthjälpmedel elektroniska som anger frekvensen, så att du kan justera ljudet korrekt.
 3. Välj sedan nästa högre ton, vilket är möjligt på pukor. Dessutom, gör detta till en mer än finjustering noggrant. Sätt fortet för alla toner.

Om en musikakademin i närheten av hans försök att få kontakt med en student som studerat pukor där. Tips från en lokal utövare är bättre än någon teori.

Detta är viktigt för konserter

 • Öva att din hörsel. Prova en stämgaffel från planen en av för att ställa de andra anteckningar av örat. Jämför ljudet med ett ljud av ett annat instrument. Du kan träna örat bara genom att jämföra toner. Elektronisk röstning verktyg du använder för att öva något.
 • Lita i samförstånd inte blind för de förinställda ljud. Timpani kan finjustera mycket snabbt. Reflektera över den utbildade, och justera ljudet till, om det visar sig att de behövs.