På taket snö vakt mount - det bör notera

På taket snö vakt mount - det bör notera


Damasken på taket för säkerheten


Snö på tak, i synnerhet när det gäller branta tak kan vara mycket farlig. Om detta börjar slira, kan människor skadas och skadade exempelvis parkerade bilar. Det räcker inte för att trotsa varningar från denna fara. Men om något händer, kommer du att vara ansvarig som en husägare om skadestånd. Därför bör du installera på ditt tak en snö vakt, vilket eliminerar dessa faror.

På taket av en snö vakt mount - alternativen

Naturligtvis finns det olika alternativ för en snö vakt.

  • Det finns de välkända Snow försvårar, som är fästa vid den nedre änden av taket. Dessa är utformade för att förhindra glidning av snöytan på taket.
  • En annan mycket effektiv metod är den så kallade monterings snö krok. Dessa är anslutna vid olika positioner av taket vid endera takkonstruktionen eller takpannor. De kan också installeras i tillägg till snön rutnät.

Damask - och nackdelar

  • Snön vakter för att förhindra glidning av snö på taket. Men om beloppet överstiger snö vakter på snö, fortfarande kan lämna en snö lavin. Fördelen är därför endast när snön inte överstiger höjden på gittret.


  • Snö försvårar fäste - så att du undviker fallgropar

    Ner från taket sladdade snön snabbt till farliga fallgropar innan ...

  • Nackdelarna är att det finns genom snön en stor kompressionsbelastning på den nedre änden av taket. Dessutom, sedan sakta ner snön utflödet av smältvatten, vilket kan leda till istappar, som i sin tur representerar en stor fara för förbipasserande.
  • Den klart bättre Gaiter är monteringen av snön kroken. Dessa är fästa vid en specifik rutnät och därmed hålla snön jämnt. Så en plötslig glidning av snö förhindras. Också en ojämn belastning på taket är så utesluts.
Tags: säkerhet, DIY, tak