Park avgifter avdragsgilla? - Användbar för deklarationen

Park avgifter avdragsgilla? - Användbar för deklarationen


Konsekvenserna av utebliven betalning av parkeringsavgifter betalas av föraren.


Resor med egen bil till jobbet eller på affärsresor kan alla ganska öre. Bensin- och parkeringsavgifter gör ibland höga resekostnader. I detta sammanhang frågan om skatteavdrag.

Park avgifter avdragsgilla som kostnader i näringsverksamhet

Lagstiftaren föreskriver skatte erkännande av transporter under allmänt, om du är en entreprenör eller en frilansare och resekostnader som en del av ditt företag praktik.

 • Avdragsgilla kostnader är lätt som kostnader i näringsverksamhet. Kan inte undantas från försäljningen skatteskuld, kommer du att få tillbaka betald skatt från dig.
 • För resor mellan hemmet och arbetet av lagstiftaren inte ge korrekt kostnadsredovisning, men en rättslig avståndsersättning. För varje kilometer från distans kan du göra 0,30 € för skattehänseende. Detta belopp gäller tur och retur totalt.
 • Om du drabbas av högre driftskostnader, går det inte att skatteavdrag. Men en kostnader undantag olycka, inte parkeringsavgifter.


 • 01:38

  Settle resekostnader för träning - hur det fungerar

  Om du deltar i en yrkesutbildning, då kan du ...

I allmänhet, resekostnader upp till € 4500 är avdragsgilla. Tills denna nivå du lätt igen av skattemyndigheten. Detta innebär också gränsen när man kör är med motorcykel, skoter eller kollektivtrafik.

Dokument affärsresor med loggbok

Oavsett om du reser med din egen eller licensierade bilar att arbeta, de kan på entprechend långa vägen faktiskt reste kilometer multipliceras nöja sig med paketet. För affärsresor du kan välja mellan klumpsumma eller faktiska kostnader.

 • Som ett paket är den vanliga avstånd ersättning på 0,30 euro per kilometer i fråga. Faktureras baserat på de faktiska kostnaderna alla kostnader för bränsle, försäkring, skatter och parkeringsavgifter beaktas.
 • Dessa kör en loggbok är viktigt. Alla operativa resor ska dokumenteras genom omfattande register. Dessa inkluderar grundläggande uppgifter, såsom tillryggalagd sträcka, destination, datum och orsak till resan.
 • Ibland arbetsgivare ger sina anställda viss uppmätt parkering finns. Om din arbetsgivare betalat parkeringsavgifter, måste de beskattas som en icke-kontantförmån. Bära denna i sig, vilket inte är fallet. Även om de är betydligt billigare.

Är resekostnaderna för privat företag och resor skapat skattemyndigheterna förnekade inblandning. Likaså inte avdragsgilla är parkeringsavgifter, oavsett om du är egenföretagare eller privatperson. Privata turer är en privatsak.