Redigera Porträtt - hur det fungerar i GIMP

Redigera Porträtt - hur det fungerar i GIMP


Med GIMP dig att förbättra porträtt. © Susan Hauke ​​/ Pixelio

GIMP är gratis och relativt lätt att använda

Programvaran GIMP är en del av de program som bildbehandling och kan användas helt gratis, eftersom det är freeware. För en semi-professionella fotoredigering GIMP är också idealiska tack vare sina många funktioner och alternativ.

 • Om du är i besittning av porträtt och önskar dessa bilder för viktiga ändamål visuellt förbättras, så att du kan helt enkelt redigera med programmet GIMP eller förändring. Programmet erbjuder för detta ändamål på ganska omfattande funktioner, såsom olika filter och bildredigeringsverktyg.
 • Om det populära programmet är inte redan finns på datorn, så att du kan få den senaste versionen av GIMP nedladdning på bara några minuter från Internet och sedan installera den.
 • För bearbetning av Porträtt Du behöver bara en relativt liten kunskap, GIMP stödjer dig med sin enkla användargränssnitt och dess omfattande hjälpfunktion.


Redigera Porträtt - hur det fungerar i GIMP

Om du vill redigera dina porträtt med GIMP

 1. Starta GIMP och vänta tills laddningen är klar, klicka på menyn "File". "Öppna" tar dig till en filhanterare och kan göra dina porträtt, du vill redigera välja det.  Spara bild i GIMP som JPG - Instruktioner

  Om du har stora bildfiler på datorn, är det lämpligt, detta ...

 2. Om du vill ändra färgerna i bilden, så kan du gå till "färg" -knappen och sedan utföra olika förändringar. Vill du göra dina porträtt som i svart och vitt, så klicka på "Tunna".
 3. Om du vill redigera dina porträtt du fortfarande är i menyn för GIMP under "Verktyg" och "filter" ytterligare alternativ. Om "Ljus och skuggor" från filtermenyn kan du också lägga till attraktiva ljuseffekter.
 4. Också röda ögon kan tas bort från porträtten, gör detta, gå till "filter" och sedan på "bättre". Där hittar du ytterligare funktioner, såsom en förbättring av skärpan (i mycket suddig bild) eller en borttagning alternativ för befintliga bildpunkter.
 5. Är du klar att redigera dina porträtt, så att du sparar dina ändringar genom att klicka på "spara", "fil" och. Med "Spara", kan du ge bilden ett annat namn eller en annan fil förlängning.


Redigera Porträtt - hur det fungerar i GIMPGIMP är perfekt för en enkel men mycket effektiv bildredigering. Om du inte vet vad du ska göra en gång, så att du kan förstås också använda funktionen av programvaran och att göra smart om om olika möjligheter. Under "Hjälp" för varje funktion ett lättförståeliga instruktioner. När du har lite övning med GIMP, kan dina porträtt behandlas snabbare och enklare.