Resin bilfönster - vad göra?

Resin bilfönster - vad göra?


Resinified bilrutor - tvätt är inte tillräckligt. © Thorben_Wengert / Pixelio


Det kan inte alltid ställa upp så att parkera sin bil under en längre tid under träd, trots allt, du vet alltför väl vilka konsekvenser detta kan få, och kommer därför att göra sitt yttersta för att inte göra det. Men om du verkligen har att klaga resinified bilfönster, kan hittas några användbara medel för att avlägsna hartset, som har spridit sig till bilen igen, utan att behöva tillgripa nödvändigtvis dyra specialrengöringsmedel från biltillbehör.

Ta harts - så att du går på bilrutor

För att köra din bil i nästa tvätt station, måste du se till att först att befria dina bilfönster från hartset, som fäster på.

 1. Fyll en tom flaska fönsterputs eller liknande sprayflaska med vanlig vegetabilisk olja, som det ska förvaras i nästan varje hushåll.
 2. Spraya tunna harts bilfönster med matolja och låt verka i ca tio minuter på de drabbade bilrutor.
 3. Sedan ren med en våt trasa eller svamp över de drabbade fortfarande med harts bilfönster.  Bil fönster bruten - vad göra?

  Är ett bilfönster bruten, är detta inte bara en visuell funktionshinder, även ...

 4. Du kommer att få tillsammans mycket sällan med en enda tvättcykel. Så Upprepa tills du gillar resultatet.
 5. Har du lyckats lösa hartset från bilfönster de är uppgiften nu att befria bilfönster för de tillämpade fett. Här kommer du sedan diskmedel eller fönsterputs att hjälpa och du har återigen en klar uppfattning.

Andra sätt att fria skivor sammanväxningar harts

Att befria bilfönster av sammanväxningar av harts, kan du använda vissa befintliga medel förskingrade.

 • Så redan i ryggen sling gerückte avisnings spray är att ta in de varmare månaderna definitivt fortfarande används. Det verkliga syftet med Enteisungssprays verkligen är att befria bilfönster av is, men denna spray förvaltar också för att bekämpa harts på bilrutan.
 • Eftersom harts är fettlösligt, kan du naturligtvis använda alla befintliga typer av fett och harts av bilrutor herunterzubekommen igen. I särskilt svåra fall, bör alkohol och petroleumlampan har visat.
 • Även "Sterilium", ett ämne som används på sjukhus för att sterilisera händerna är, i värsta fall är perfekt.

I alla dessa medel, men du bör inledningsvis prova endast vid kanterna av dina bilfönster, beroende på hur dina diskar kan hantera dessa fonder.