Skapa tangentbord - rakt ner stroke

Skapa tangentbord - rakt ner stroke


Två fingrar är tillräckligt för vertikala linjer.


På datorer som kör operativsystemet Windows, DOS eller Linux, är en rak linje ner - tyska tangentbordslayout - genereras i samma enkla sätt.

Rak linje ner via kortkommandon - hur det fungerar

 1. Tryck först på "Ctrl". Du hittar den här knappen längst ned på tangentbordet på kanten, vanligen två gånger.
 2. Tryck sedan på "Alt" -tangenten. Alternativt kan du också trycka på "Alt Gr". Det önskade resultatet - en rak linje eller en vertikal linje nedåt - kommer att vara samma.
 3. Håll båda knapparna. Tryck sedan på knappen ännu, på större-än-tecken (dvs:>), mindre än-symbol (dvs: <) och även vad som eftersträvas är (den raka linjen ner). Denna knapp ligger bredvid knappen med Ypsilon.
 4. Var inte irriterad att den raka linjen ner som du ser på tangentbordet på den enskilde nyckeln, precis, men bryts i mitten. I den text som du skriver så ser du dina poäng som obruten linje, som den här: |.  01:04

  Genererar vertikal linje med hjälp av tangentbordet - så att du går

  Det behövs varje gång i en text En vertikal linje, till exempel ...

Alternativ eller tillägg - hanterar tangentbordet

 • En rak linje ner till tangentbordet så kräver oftast bara en tre tangenttryckningar. Du behöver inte ens vara försiktig, till exempel, att du trycker på knappen för en konsekvent jämn versal eller inte (som en signal för aktivering av Caps Lock-tangenten lyser en punktformade lampor på).
 • Förresten är det oftast ännu enklare, nämligen med endast två knapptryckningar. Prova om du enkelt kan skapa önskat tecken "rak linje ner" genom att säga på "Alt Gr" (längst ner till höger på tangentbordet) och tryck sedan på knappen bredvid den redan beskrivna ovan Ypsilon.
 • Om du äger en Mac, så du skapa den vertikala linjen med hjälp av tangentkombinationen "⌥ "(Alternativ) plus" 7 ".