Starka anhängare - lyft Bälten

Starka anhängare - lyft Bälten


En tyngdlyftning bälte kan stabilisera ländryggen under träning.

Europaparlamentet betonar att nedre delen av ryggen under styrketräning

Syftet med en tyngdlyftning bälte, är det i första hand, med en hel del vikt att skydda den nedre delen av ryggen med krävande övningar som marklyft, knäböj och skivstång rader från att överbelastas. Baserat på några uttalanden du förstår exakt hur det fungerar.

 • Ländryggen går mellan korsbenet och den övre bröstkotan. I naturligt och hälsosamt tillstånd, har den en lätt kurva till insidan, lordos den s.k. ryggradens på.
 • Om ländryggen rundad med bristfälliga genomförandet av styrkeövningar, förlorar ländryggen sin naturliga krökning och spinal skivor, som är placerade mellan kotkropparna, laddas.
 • I synnerhet vid en hög exponering mot tunga vikter samt en upprepad exekvering av dålig hållning kan orsaka diskbråck utbildning.
 • Genom att bära en Gewichterhebergürtels sådana skador kan undvikas. Bältet är tillbaka mycket brett, så att hela nedre delen av ryggen stöds och diskarna får mindre tryck.


 • 01:44

  Tillbaka muskler tränar - hur det fungerar

  Oavsett om du är en idrottsman eller tjänsteman från ryggsmärtor. Utbildningen och ...

 • Erfarna tyngdlyftare har även möjlighet att öka det inre trycket i buken när bär ett bälte som kör, så att ryggraden är nästan stabiliserats från insidan.

Tips för att använda en tyngdlyftare bälte

 • Således kan utrustningen uppfylla sitt syfte perfekt, är det viktigt att sätta det rätt och mycket nära surrade. Som lekman, bör du kontrollera korrekt placering av bältet med en erfaren styrka idrottare, innan den första övningen.
 • Observera att en styrketräning bälte var tänkt att bäras under hela övningen. Om du bär den under träningen över, kan det nämligen få precis motsatt effekt eftersom musklerna i det långa loppet kommer att försvagas och du kan vänja sig vid fel rörelsemönster.
 • Dessutom kan läder anhängare av många styrkeidrottare aldrig ersätta en riktig version. Snarare är bandet endast ett ytterligare stöd om du har bemästrat exakta rörelser en övning och detta kommer nu att försöka med mer tyngd.

Om du vill köra en vanlig konditionsträning för att förbättra din hälsa, så kan du säkert avstå en tyngdlyftning bälte. Men om du vill starta ett självtest, du alltid se till att lossa bältet omedelbart efter slutförandet av varje övning igen.