Testnummer Maestro frånvarande - så online-betalning är fortfarande

Testnummer Maestro frånvarande - så online-betalning är fortfarande


Secure Code på Maestro-kort skrivs inte ut.


Shopping på Internet bör vara möjligt inte bara i många nätbutiker, men också säkra. Bland de vanligaste erbjuds betalningsalternativ för köp via Internet tillhör betala med kreditkort. Med Maestro-kort är detta endast möjligt med begränsningar om de har varken testnummer eller säkerhetskod.

Säkerhetskod för kreditkort

 • Kontrollnumret (CVC) kan hittas på baksidan av kreditkort i signaturfältet. Det är oftast en tre- eller fyrsiffrigt nummer. Det är endast tryckt och således inte maskinläsbara. För onlinebetalningar är checknumret utöver de normala kart- och adressuppgifter efterfrågas. På grundval av detta är en betalningstransaktion färdig.
 • Av någon anledning kan det hända att CVC-numret är inte längre läsbar. Så du kan inte använda för shopping på Internet ditt kreditkort. Du måste kontakta i så fall till kreditkortsutgivaren och beställa ett ersättningskort.
 • Eftersom alla bankkunder har åtminstone ett bankkort i form av ett betalkort, kommer kunderna även att kunna betala med kreditkort som Internet på ett säkert sätt. Detta möjliggörs med Maestro bankkort (produkt från Mastercard) genom Secure Code.

Bank Maestro basis med Mastercard Securecode

 • När du utför finansiella transaktioner på Internet, du förväntar dig Betalning säkerhet. Därför Senaste Maestro-kort har en säkerhetskod - en ny internationell säkerhetsstandard.


 • 01:47

  Maestro-kort säkerhet - hur du hittar dem

  Om du köper i online-butiken och använda ditt kreditkort, till exempel, med ...

 • Mastercard Securecode är ett lösenord som din bank och du bara är känd. Du måste registrera en gång och kostnadsfritt för säkerhetskod. Välj en PIN-kod som liknar en upp till 16-siffriga koden. För mer information om anmälan, kontakta din bank.
 • När du betalar för ett köp på Internet, välj "Maestro" som betalningsmetod. I öppningsinmatningsfönstret skriv in ditt personliga lösenord. Överföringen är krypterad till din bank. Med koden, identifiera dig själv som en kortinnehavare och betalningstransaktionen kan slutföras.

Online Butiksinnehavaren får varken din bank eller dataSecureCode. När banken bekräftar din identitet, kommer din betalningsorder verkställas. Säljaren (auktoriserad återförsäljare) kommer att få motsvarande fakturabeloppet. Således en omedelbar leverans av dina online-beställningar, ingenting står i vägen.