Vi kan äntligen gå på Facebook semester nu

Vi kan äntligen gå på Facebook semester nu

Kan inte prata just nu - för upptagen med att försöka farkosten en smart frånvaromeddelande.

Facebook har fört tillbaka den praktiska "frånvaromeddelande" för dem av oss som behöver lite utrymme från ständig kontakt våra mobila enheter insistera på. De har bestämt sig för att testa en ny tjänst som de kallar "sidofältet status" som kommer att visa ett personligt meddelande när folk budskap oss från sidofältet höger slägga.

Facebook förstår oss; de gör verkligen. De får att även dessa folks jag meddelandet mest, jag behöver automatisk svara på vid vissa tillfällen (dvs, "Kan inte prata just nu - jag bingeing Gilmore Girls..."). Jag kan även lägga en liten ikon till meddelandet, bara för skojs skull.

Långt innan mobiltelefoner gav oss ständig tillgång till våra vänner och deras verksamhet, det var en liten sak som kallas snabbmeddelanden. AOL och Yahoo hade båda sina versioner av det, och det var toppen i digital kommunikation på den tiden. Med IM'ing du kan chatta direkt från ditt skrivbord dator till andra människor som också var vid skrivbordet, på sin dator.

Om du fick upp, men var fortfarande på nätet, dikterade korrekt etikett att du lämnar ett litet meddelande som förklarar din vistelseort - du inte vill att dina vänner att tro att du ignorera dem! De bort meddelanden var farfäder av statusuppdateringar, och det ser ut som Facebook ger den premissen lite nick.

Tags: